Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρία Μαιανδροτεχνική – Θ. Στέφος & Σια Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1965 από τους Στέφανο και Αθανάσιο Στέφο, ενώ τη σημερινή νομική της μορφή την απέκτησε το 1999. Οι γιοι των δυο αδερφών συνεχίζουν σήμερα την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης των πατεράδων τους, έχοντας βέβαια οδηγό τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους.

Η κατασκευή και το εμπόριο ασημένιων κοσμημάτων είναι η δραστηριότητα της επιχείρησης, ενώ αυτή τη στιγμή απασχολεί δέκα άτομα. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής της Ηπείρου στο ελληνικό τουριστικό ασημένιο κόσμημα, ενώ τα βήματα εκσυγχρονισμού που γίνονται σε συνεχή και σταθερό ρυθμό, την κατατάσσουν σαν ίσως την πιο σύγχρονη στον τομέα, στην ευρύτερη βορειοδυτική Ελλάδα.

Η Μαιανδοτεχνική – Θ. Στέφος & Σια Ο.Ε. παράγει τουριστικό κόσμημα, αλλά και κόσμημα με παραδοσιακή Γιαννιώτικη τεχνοτροπία σε ποσοστό περίπου 90% και 10% αντίστοιχα. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή των κοσμημάτων είναι διεθνούς προέλευσης, ενώ την παραγωγή της η εταιρία τη διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό στον Ελλαδικό χώρο, και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, κάνοντας όμως και εξαγωγές σε Αμερική, Πορτογαλία, Κύπρο και Ισπανία. Το γεγονός αυτό είναι σημαντική επιτυχία της επιχείρησης, καθώς τόσο η Μεσόγειος, όσο και η Αμερική είναι τουριστικές περιοχές, με αποτέλεσμα η ζήτηση για τα προϊόντα της επιχείρησης να αυξάνει με έντονους ρυθμούς.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, καθώς είναι τελευταίας τεχνολογίας και δίνει στην εταιρία τη δυνατότητα να έχει ποιοτική και σταθερή παραγωγή, αλλά και να μειώνει στο ελάχιστο τόσο τις απώλειες σε πρώτη ύλη όσο και τις πιθανότητες λάθους ή ατυχήματος. Η προέλευση του συνόλου του εξοπλισμού είναι Γερμανική και Ιταλική, κάτι που φανερώνει ότι η διοίκηση της εταιρίας δίνει ιδιαίτερη σημασία τόσο στην ποιότητα όσο και στη φινέτσα. Το εργαστήριο παραγωγής κοσμημάτων έχει κατασκευαστεί βασισμένο σε Ιταλικά πρότυπα, καθώς ο ένας εκ των αδερφών (Χρήστος Στέφος) έχει σπουδάσει σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος στην Φλωρεντία της Ιταλίας, με σκοπό να μεταφέρει την πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία των Ιταλών στην κατασκευή κοσμήματος, στα Ελληνικά πρότυπα.